rond umme viert 10 jarig bestaan

Zorgboerderij Rond-Umme in Haarle presenteert op zaterdag 16 juli een open dag ter ere van het 10-jarig bestaan. Frans en Jet Reimert startten in 2001 met de zorgboerderij. Het tweetal richt zich op kinderen met ontwikkelingsstoornissen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.

Aanvankelijk gebeurde dit vanuit het woonhuis van Fans en Jet, maar aangezien de belangstelling zo groot was kon het tweetal in 2003 een schuur, ‘de Delle’, verbouwen tot een mooie ruimte. In 2004 is Manon Velderman als begeleider aangenomen, om samen met Jet de begeleiding van de kinderen op zich te nemen. Samen met Theo Koekoek begeleidt Frans de kinderen bij de boerderijwerkzaamheden.

Het afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van het behalen van het HKZ kwaliteitskeurmerk. Dat traject is met succes afgerond. Tijdens de open dag zal wethouder Coes van de gemeente Hellendoorn het keurmerk overhandigen aan het team van de zorgboerderij. Het HKZ kwaliteitskeurmerk garandeert dat een organisatie de zaken intern goed op orde heeft; de cliënt principieel centraal stelt; betrouwbare resultaten kan presenteren en voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening. “Nog maar twaalf andere zorgboerderijen in het land zijn ons voorgegaan in het behalen van het certificaat”, vertelt Jet Reimert. “Voor grote instellingen is het HKZ-keurmerk verplicht, maar zorgboerderijen maken vaak gebruik van een ander kwaliteitskeurmerk omdat het HKZ-keurmerk niet verplicht is voor zorgboerderijen. Wij hebben er echter wel voor gekozen om dit traject in te gaan om te kunnen waarborgen dat onze zorgboerderij kwaliteit biedt.”

Het 10-jarig bestaan wordt op zaterdag 16 juli gevierd met alle cliënten en oud-cliënten. Maar om belangstellenden ook eens een kijkje te gunnen in de keuken, wordt het feest dus gecombineerd met een open dag. Rond-Umme is geopend van 11.00 tot 15.00 uur en te vinden aan de Poggenbeltweg 21b in Haarle, tel: 0548-595694.

Meer informatie op staging2.rond-umme.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.