regionaal knltb rood oranje toernooi bij trr

Sophie van Meeteren is de winnares van het KNLTB rood oranje toernooi dat afgelopen zondag plaats vond op het tenniscomplex van Ramele. Deze rood op oranje toernooien zijn bedoeld om kinderen te laten wennen aan het spelen van toernooien en alles wat erbij komt kijken. Het is groeien in de tennissport, dat is het kortweg even gezegd.

De kleuren vormen de basis voor tenniskids, de kleuren staan symbool voor de fasen die de kinderen doorlopen. Rood, dit is de eerste fase waarin kinderen kennis maken met tennis. Ze beginnen en ontwikkelen de basisvaardigheden. De leeftijdscategorie is 4 tot 8 jaar en er wordt gespeeld met een spons/foam bal.

Bij de kleur Oranje ligt de leeftijd tussen de 7 en 9 jaar en er wordt gewerkt aan de slagen en de technieken die spelen op een groter veld uiteindelijk gemakkelijker gaan maken. De baan waarop gespeeld wordt is een driekwart baan. De bal is lichter en zachter dan voor op het hele veld en de rally’s worden al wat langer.

Op het tenniscomplex van Ramele werden de rood en oranje wedstrijden gespeeld. Het was leuk om te zien dat de kleine Djokovic (es) Soderlingen, Nadals en Federers hun best deden in het bijzijn van ouders, opa’s en oma’s. Niemand wilde natuurlijk onder doen, dat hoefde ook niet de organisatie had voor iedereen een aandenken geregeld.

De prijzen zijn als volgt verdeeld:

Rood 1

1. Sophie van Meeteren

2. Bas van de Meide

3. Juliet Hoevers

4. Floris Steverink

ROOD 2

1. Ella Zijlstra

2. Vlin Bosma

3. Cindy Meuleman

4. Beau Maters

ROOD 3

1. Florent Spijker

2. Marit ter Haar

3. Cas Broekgerrits

4. Marne Nab

ORANJE 1

1. Jesse Rebers

2. Leander Nab

Meer foto's