provincie neemt spoor zwolle enschede over

Over het elektrisch maken van het spoor wordt op dit moment al nagedacht. De huidige dieseltrein zorgt namelijk voor vervuiling en geluidsoverlast. En dat kan gedrukt worden door het spoor van een elektrische trein te voorzien. Een dure operatie, want om het spoor te bekabelen moet ongeveer 40 miljoen euro uitgetrokken worden.

Met de overname verwacht de provincie ook dat de punctialiteit van het treinverkeer verbetert. De overname van het spoor vindt naar verwachting rond het einde van 2014 plaats. Dagelijks maken ongeveer 18.000 mensen gebruik van de lijn. Het drukste deel van de lijn ligt tussen Heino en Zwolle, alleen in de spits reizen er dan al meer dan duizend mensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.