planking heeft ook heino bereikt

Het plaatje zegt meer dan het verhaal, dat vooraf. Het is een rage geworden: Planking. Jongeren en af en toe ook ouderen gaan als een plank, kaarsrecht en doodstil liggen. Het fenomeen startte eigenlijk al in 2006, maar dit jaar werd werd het pas een rage.

Social media staan er vol mee, Twitter loopt over van de planking-foto’s enne… Heino is een ‘planker’ (heet dat zo?) rijker. Planking, het is roerloos, als een plank, zo stijf mogelijk liggen. FaceBook kent een pagina met meer dan 443.800 aanhangers. Allen liggen ze het liefst zo stijf, recht en stil mogelijk.

De Heinoër die dinsdagavond het fenomeen in de praktijk bracht, had echter wel een heel ludieke plaats gevonden. Op het plaatsnaambord aan de Raalterstraat. Eigenlijk zouden we het liefst iedereen oproepen om zijn eigen ludieke planking-foto’s in te sturen, echter, we hebben gehoord dat het niet ongevaarlijk is. In Australië viel in mei zelfs een dode tijdens het zogeheten planking. Die oefent dan wel mooi direct het vak als plank uit, daar niet van, maar het laatste dat wij hier op de redactie willen, is dood en verderf zaaien.

Met andere woorden. Als je toch aan het planken bent, stuur gerust je foto in. Maar doe het niet voor ons, want wij willen de ongelukken niet op ons geweten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.