pas op dat je niet te veel verdient

Scholieren en studenten buffelen tijdens de zomervakantie flink door. Heb jij nou ook een bijbaan naast je school of studie let dan op! Als je te veel verdient wordt er namelijk geld ingehouden van de kinderbijslag of de studiefinanciering. Let dus goed op dat je niet boven het minimum uitkomt. Dat is natuurlijk een nare bevinding als je zo hard hebt gewerkt de hele zomer. Dat is de strekking van het verhaal uit de nieuwbrief van Gibo Groep.

Als je thuiswonend scholier bent en onder de 16 jaar, mag je onbeperkt bijverdienen, zonder dat dat gevolgen heeft voor de kinderbijslag. Voor (thuiswonende) 16- en 17-jarigen geldt dat zij per kwartaal netto tot 1.240 euro vrij mogen verdienen. Als je meer verdient, volgt een korting op de kinderbijslag. In de maanden juli, augustus en september mag je daarboven nog 1.250 euro extra verdienen. Per jaar mogen scholieren van 16 en 17 jaar dus maximaal netto 6.209,96 euro verdienen (4 x 1.239,99 plus de extra 1.250 euro in de zomermaanden). Voor niet-thuiswonende jongeren van 16 en 17 jaar geldt een maximum van 1.754 euro per kwartaal. Als ouders voor meer dan één kind kinderbijslag ontvangen, mogen de kinderen minder vrij bijverdienen.

Als student mag je bruto maximaal 13.215,83 euro bijverdienen per kalenderjaar, zonder dat je gekort wordt op je studiefinanciering. Bruto bijverdiensten zijn de inkomsten die onder het (fiscale) verzamelinkomen vallen, zoals loon, winst uit onderneming en voordeel uit sparen of beleggen.

De meeste jongeren hebben uit vrije wil een vakantiebaan.

De Top 5 vakantiebanen:

1. Vakken vullen in de supermarkt

2. Baan in de ICT

3. Oppassen

4. Sportbranche

5. Financiële dienstverlening

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.