overkapping ijsbaan de scheg geplaatst

Kunstijsbaan De Scheg in Deventer wordt de komende dagen voorzien van de grootste membraanoverspanning van de Benelux. De weersomstandigheden zijn vandaag, zondag 10 juli, dusdanig gunstig dat het doek vanaf 07.30 uur wordt gehesen. De immense overspanning, in combinatie met de ontwikkeling van een volledig gethematiseerd educatief (winter)attractiepark, maakt het Deventer project uniek in Nederland.

Het membraandoek wordt middels elektrische katrollen tot een hoogte van ongeveer twaalf meter gehesen. Daarna komen er meerdere hoogwerkers en kranen aan te pas om het doek tot aan de nok – 27 meter hoog – te brengen. Het afspannen van de membraanconstructie zal vervolgens twee lange werkdagen beslaan.

Onder de overkapping van kunstijsbaan De Scheg ontstaat een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties. Ook de zwembaden van De Scheg worden ‘geüpgrade’. Het resultaat van alle verbouwingen is een volledig gethematiseerde belevingsaccommodatie in een unieke Noord Europese beleving.

Het concept met sport, beleving, educatie en duurzaamheid binnen één accommodatie is uniek in Nederland en transformeert De Scheg naar een volledig gethematiseerd Sport- en belevingscentrum. Bezoekers wanen zich vanaf 7 oktober 2011 in Noord Europa en worden door de characters Kim & Pim meegenomen op avontuur over de verlaten Noordpool.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.