optocht hoogtepunt op welsumse karmse

De spanning stijgt onder de wagenbouwers in Welsum. Tijdens de Welsumse Karmse bekijkt de jury voor de laatste keer de wagens, met als invalshoek ‘Element in de Optocht’. Al in de middag van 6 augustus reist de driekoppige jury, onder leiding van speaker Anton Bosch, langs de 15 wagenbouwers om de wagens te beoordelen.

Er zit maanden werk in de wagens om samen met de buurt, vereniging en vrienden een pronkstuk te maken voor de optocht.

Dat het bouwen niet altijd goed gaat ondervond ook de wagenbouwers van BAATTA. Wat de hoogste wagen ooit uit de geschiedenis van de Welsumse optocht had moeten worden is dramatisch ingestort. Constructieve problemen en hoogtevrees van één van de piloten hebben de wagenbouwers besloten om de hoogte van de wagen te halveren. De piloot moest in één van de vliegtuigen gaan zitten die een ‘luchtgevecht’ moesten uitbeelden. “Uiteindelijk geen ramp”, volgens Albert van Voorst, woordvoer van BAATTA. “Nu vliegen we onder de radar”.

De optocht start op 6 augustus om 19.00 uur en wordt rond 20.00 uur op kermisterrein ‘De Stoltenberg’ verwacht. Begeleid door de diverse muziekkorpsen en dweilorkesten belooft dit één van de hoogtepunten van het zomerfeest te worden. De Welsumse Karmse zelf begint op 5 augustus en duurt tot 7 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.