Home / archiefcentraal / oproep voor gentechvrije regio

oproep voor gentechvrije regio

Gentech, ook wel genetische modificatie genaamd, is het door de mens veranderen van de genen van een organisme. Een aantal landen in Europa heeft zichzelf al uitgeroepen tot gentechvrij. Ook de provincie Friesland besloot dit jaar niet mee te doen aan gentechnologie.

“Ik ben ervan overtuigd dat u bereid bent deze overheden te volgen door ook ons grondgebied uit te sluiten voor genetisch gemanipuleerde gewassen,” stelt De Kort in zijn brief. “Die overtuiging wordt nog eens extra gevoed door het feit dat zich in onze gemeenteraad vele personen bevinden met een christelijke achtergrond. Personen dus die reeds vanuit hun grondovertuiging tégen het gesleutel (gemanipuleer) zijn aan alles wat leeft en wat daaraan ten grondslag ligt (stamcellenonderzoek).”

De Kort vraagt de raadsleden het onderwerp op de agenda van de eerstvolgende raadsvergadering te plaatsen.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.