oortwijn failliet door verslechterde economie

Restaurant Zalen Oortwijn uit Heino heeft maandag het faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Zwolle, bevestigt een woordvoerder van de uitbaters Erwin en Ineke Beumer. Eerder vanavond meldde Salland Centraal het faillissement.

Maandag zijn alle personeelsleden ingelicht. “Een emotioneel moment”, geven Erwin en Ineke Beumer aan. “De verslechterde economie heeft ons parten gespeeld. Daarnaast bleven de grote feesten en partijen uit. Er wordt in deze tijd minder getrouwd”, leggen Erwin en Ineke Beumer uit. “De catering en kleine partijen waren er voldoende. Maar onder aan de streep bleek het niet rendabel genoeg om voort te bestaan.” Een doorstart is onderzocht, maar niet haalbaar geacht.

De mensen die nog boekingen hebben staan, worden deze week gebeld om samen te zoeken naar alternatieven. Erwin en Ineke: “We hebben zes jaar met veel plezier in Heino gewerkt en danken iedereen voor de prettige samenwerking.

Oortwijn had in 2008 nog een grote verbouwing doorgevoerd. Vorig jaar verbond het restaurant zich aan de handbalvereniging van Heino als sponsor. Zie daarvoor ook een ander bericht in dit dossier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.