ooievaars vinden hun plek bij heino weer

De ooievaars hebben het weiland bij de afslag Heino langs de N35 weer gevonden. In het weiland hebben een stuk of acht ooievaars hun intrek genomen. Het viel ons ook vorig jaar al op dat de ooievaars dat stekje interessant vonden. Toen konden we geen goede reden noemen waarom de vogels het stuk weiland langs de grote weg zo interessant vonden. Dat kunnen we dit jaar wel.

Het weiland vlakbij de stoplichten is namelijk niet zomaar een weiland. In het stuk land wordt zogeheten particulier vogelbeheer bedreven. Dat houdt in dat de eigenaar van het land, de boer in dit geval, samen met vrijwilligers en Landschapsbeheer Overijssel samen zorgen voor de bescherming van de vogels. Op deze manier kunnen de ooievaars (en de serie meeuwen die ook in het weiland rond dartelt) op een veilige en rustige manier op zoek naar voedsel. En dat voedsel, dat vinden de vogels bij de vleet. De ooievaars lopen met grote pieren in hun snavel rond.

De ooievaars bekijken mag iedereen, maar het land mag je niet in. Doe je dat wel dan kun je de dieren flink storen. Daarvoor kun je dan ook een boete krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.