Home / archiefcentraal / oogstgave voor weeskinderen zambia

oogstgave voor weeskinderen zambia

De oogstgave voor Stöppelhaene gaat dit jaar naar ‘Switi Village, samen oogsten’. In dit Zambiaanse dorp trok ooit een groep vrouwen zich het lot aan van weeskinderen. Zij begonnen met landbouw om in eigen onderhoud te voorzien en om te verkopen. Ze willen nog meer gewassen en groenten gaan verbouwen op een groter stuk grond.

Het geld van de oogstgave zal worden gebruikt om een waterpomp, gereedschap en werktuigen aan te schaffen om het land te kunnen bewerken. Daarnaast is geld nodig voor de aanschaf van fruitboompjes, zaden en meststoffen. Doel is om helemaal ‘selfsupporting’ te worden; de wilskracht en de deskundigheid zijn in elk geval aanwezig. De hele opbrengst gaat naar het project. De organisatie hoopt dit jaar minstens 30.000 euro op te halen. Maar de recordopbrengst van 32.000 mag er natuurlijk ook wel aan gaan.

Binnenkort blikken we terug op de oogstgave van vorig jaar. Harry Natrop is juist vannacht terug gekomen van Kytojo in Afrika. Maar zijn vliegtuig had vertraging, anders was hij er zaterdag nog bij geweest op roggemaaiersdag waar het nieuwe oogstgaveproject bekend gemaakt werd.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.