onze manopnieuw sprintersbal

Met Voeckler in de gele trui gaat het peloton in de dertiende etappe van Blaye-les-Mines naar Lavaur richting de Pyreneeën. In deze etappe zijn er weer kansen voor de sprinters, want de laatste kilometers zijn volkomen vlak. Echter zij moeten er nog wel bij zijn, want de etappe heeft weliswaar maar 2 colletjes: een van de derde en een van de vierde categorie. De etappe van vandaag gaat door het stroomgebied van de Tarn, daar bevinden zich talrijke korte klimmetjes in het parcours.

Dit betekent werk aan de winkel voor de mannen van de sprintersploegen om hun kopman ongeschonden en fris over deze klimmetjes te brengen. Misschien komt daar het nodige duwwerk nog wel bij aan te pas. Onze man herinnert zich nog dat Jan Raas tijdens het WK in 1979 in Valkenburg door z’n ploegmaten elke keer de Cauberg omhoog geduwd werd, zodat hij zich zoveel mogelijk kon sparen voor de eindsprint. Jan Raas stelde z’n ploegmaten niet teleur want hij werd toen wel wereldkampioen. Zouden Cavendish en Farrar zich ook door hun ploegmaten op de klimmetjes omhoog laten duwen? Waarschijnlijk niet want het WK destijds was 260 km en deze etappe is slechts 167 km lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.