Home / archiefcentraal / onze man verjaardagscadeau voor gilbert

onze man verjaardagscadeau voor gilbert

De weg naar de finish is kaarsrecht en loopt over een lengte van 2 kilometer stijl omhoog, met een gemiddeld stijgingspercentage van circa 10%. De renners kunnen onderaan de klim de finish op 2 kilometer afstand zien liggen. Daarnaast moeten de renners het gehele laatste deel van de etappe op hun hoede zijn, want er dient zich een reeks van cotes aan. Dit in combinatie met de wind kan het peloton snel breken. Als dan een klassementsrenner even niet oplet of pech heeft, zoals Mollema in de Tour de Suisse, heeft hij zo achterstand.

Wie zou hier kunnen winnen? Onze man tipt de Belgische krachtpatser: Philippe Gilbert. Hij wordt vandaag 29 en gezien zijn overwinning in de eerste etappe, die een vergelijkbare aankomst had, zal hij zichzelf zeker een verjaardagscadeau willen schenken. Als outsider tipt onze man Thomas Voeckler.

Lees ook

Innovatieve stal van familie Bessembinder in Heeten in gebruik

HEETEN – De familie Bessembinder in Heeten neemt deze week haar gloednieuwe, innovatieve ‘Beter voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.