onze man verjaardagscadeau voor gilbert

De weg naar de finish is kaarsrecht en loopt over een lengte van 2 kilometer stijl omhoog, met een gemiddeld stijgingspercentage van circa 10%. De renners kunnen onderaan de klim de finish op 2 kilometer afstand zien liggen. Daarnaast moeten de renners het gehele laatste deel van de etappe op hun hoede zijn, want er dient zich een reeks van cotes aan. Dit in combinatie met de wind kan het peloton snel breken. Als dan een klassementsrenner even niet oplet of pech heeft, zoals Mollema in de Tour de Suisse, heeft hij zo achterstand.

Wie zou hier kunnen winnen? Onze man tipt de Belgische krachtpatser: Philippe Gilbert. Hij wordt vandaag 29 en gezien zijn overwinning in de eerste etappe, die een vergelijkbare aankomst had, zal hij zichzelf zeker een verjaardagscadeau willen schenken. Als outsider tipt onze man Thomas Voeckler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.