onze man tour kan in de plooi vallen

De rustdag van maandag kwam voor velen als geroepen. De man met de hamer heeft al behoorlijk wat renners van de fiets geslagen deze Tour, een dagje rust kan dan wonderen doen. Op dinsdag was het weer uit met de pret en werd er door Evans en Contador flink aan de boom geschud. De beide klassementsrenners lieten zich van voren zien op de regenachtige dag.

Het is vandaag weer een pittige dag, er wordt 179 km van Gap naar Pinerolo in Italië gereden. De etappe is een laatste serieuze test voor de aankomsten op de Galibier en de Alpe d’Huez. Het is een etappe waar je makkelijk veel tijd kunt verliezen, maar waar het moeilijk zal zijn veel tijd te winnen. Onze Man legt uit: “Hang je aan het elastiek dan zal het onherroepelijk knappen, is het niet vandaag dan komt de klap morgen of overmorgen.”

Met de daalkwaliteiten van de gebroeders Schleck zullen zij dus wederom moeten vrezen voor tijdverlies. De top van de laatste klim ligt op 8 km van de meet, waarna slechts een afdaling volgt tot in Pinerolo. Onze Man: “Als de Schlecks tijd willen winnen dan zullen ze op de serieuze klim van de dag, de Sestiѐres, een Kappert-shuffle moeten plaatsen.” Onze Man verklaart: “Een Kappert-shuffle is een versnelling aan de binnenkant van een haarspeldbocht, bij een perfect uitgevoerde Kappert-shuffle pak je zo 30 meter. Ideaal voor iemand die bloed ruikt.”

De top van de Côte de Pramartino ligt op 8 kilometer van de meet, een mooie afstand voor een aanval van Hoogerland of Gilbert. Zij moeten dan wel zorgen dat ze het geweld van de klassementsrenners bij kunnen benen. Onze Man: “Deze etappe kan de geschiedenisboeken ingaan als ‘heroїsch’, het profiel en de toekomstige etappes kunnen het tot een waar slagveld maken. De tour kan hier in een plooi vallen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.