onze man is in de ban van de gele trui

Eindelijk is het dan zover: vanaf vandaag is iedereen in de ban van de gele trui! De Tourdirectie heeft er alles aan gedaan er een memorabele editie van te maken. Op de eerste tourdag al, ja zelfs in de eerste kilometers, wordt de toon meteen al gezet.

Na jaren is de Passage du Gois weer opgenomen in het parcours. Michael Boogerd weet over die etappe in 1999 mee te praten, maar ook Onze Man, CRT-wielerdeskundige, herinnert het zich nog als de dag van gisteren. ,,In één van de eerste etappes is een forse valpartij midden in het peloton. De ploegleiders van mannen als Boogerd, Zulle, Gotti, Hamilton en Beltran kunnen hun renners niet bereiken, waardoor die direct kansloos zijn voor een goed klassement. Het oponthoud duurt minuten en de andere kanshebbers voor de gele trui kunnen in één keer een aantal concurrenten elimineren.

De Passage du Gois laat zich kennen als een zeer glibberige passage, vol met algen. Dat komt omdat er twee keer per dag onder invloed van eb en vloed, water over de passage vloeit.’’ Onze Man blijkt niet alleen zijn wielerklassiekers, maar ook zijn filmklassiekers te kennen. ,,In het boek ‘In de ban van de ring’ kennen we ook zo’n glibberig figuur, Gollum. Deze zoekt de confrontatie om de ring te bemachtigen en daardoor te heersen. Gollum buigt zich hiervoor in vele bochten.’’ De vraag van de redactie aan Onze Man is dan ook: ,,wie is de Gollum van het peloton?’’ Onze Man heeft zijn antwoord direct klaar: ,,Lars Boom zal zich opwerpen als behendig renner en als leider op dit verrukkelijke parcours.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.