onze man geen tijd verliezen soms beter

‘Geen tijd verliezen is soms beter dan tijd winnen.’ Met deze profetische woorden begint Onze Man direct een ware tirade: “Alleen al zoiets simpels als op de fiets blijven zitten kan je hierbij helpen. Ik zit hier met verbazing te kijken naar weer de zoveelste valpartij! En de schuld aan een toeschouwer geven kan één keer maar dat zit er nu niet meer in.” De redactie laat hem even verder razen… ”Een aantal mannen mogen wel eens op behendigheidstraining. Ik zie potdorie bij de toerafdeling van de CRT vrouwen die stuurvaster zijn. Goed, de toon is weer gezet.

Laten we vooruitblikken op de etappe naar Supper Besse Sancy. Een etappe door middelgebergte met vier cols en de finish op 1200 meter hoogte. De tour finishte hier in 2008 voor het laatste, met als winnaar de ex- kopman van Vacansoleil. Onze man vult aan: ‘Ricardo Ricco sprintte daar iedereen bergop onreglementair (naar later bleek) uit het wiel.’Dan zie ik honderd keer liever onze Jhonny de Zeeuwse klimmer. Zou Djonnie zijn bollentrui kunnen houden vraag ik aan Onze Man: ‘Sjonnie moet dit zeker aan kunnen, hij heeft gister wat tijd verloren en is hopelijk enigszins gerecupereerd van de inspanning van donderdag. Daarnaast is Johnny een sluwe renner, geslepen, gehaaid, die weet precies waar de punten te halen zijn’.

Robert heeft inmiddels de witte trui van Geraint Thomas overgenomen. Z’n concurrenten vallen letterlijk één voor één weg. De titel blijkt dus inderdaad waarheid als een (Franse Limousine) koe. Heeft Onze Man er dan toch kijk op? Onze Man: ‘Die witte trui voor Gesink, levert me dat trouwens nog punten op voor dat Tourspel?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.