onze man de tour is begonnen en hoe

De eerste schifting is er, maar onze man verwacht voor vrijdag dat de winnaars van donderdag op hun lauweren rusten, om in Alpen de volgende slag te slaan, de verliezers likken hun wonden. Robert Gesink en Andreas Klöden zijn echt uit beeld en Contador wordt een dark horse.

Vrijdag weer een bergetappe, maar een dag om aan te vallen voor de avonturiers of voor de bolletjestrui, niet voor de klassementsrenners. Voor die laatsten is de aanloop ongeschikt met een paar kleine molshoopjes voordat ze aan de Aubisque beginnen, weliswaar vanaf de zwaarste zijde. Maar na de top is het nog 42 km naar Lourdes, met stukken vals plat (en de klim naar de Soulor) naar beneden, daar is een groepje al snel in het voordeel ten opzichte van een eenling. Dus een groepje met de kandidaat voor de bolletjestrui. Voor de ritzege is mijn kandidaat Jérémy Roy.

Onze man denkt terug aan de zijn momenten op de Aubisque. Waar aan de voet een goed gesoigneerde Franse wielertoerist op leeftijd na de klim stopte bij zijn auto, waarna zijn liefhebbende echtgenote hem van top tot teen waste, afdroogde en vervolgens zijn dure karretje achterin de Volvo neervlijde in een dikke deken. Waar zwager Johan tijdens de afdaling in de buurt van de Wim van Est-bocht even op zijn GSM keek of hij weer bereik had en ondertussen met de andere hand iets te hard de voorrem aantrok; gevolg was een ritje met de ambulance naar het ziekenhuis in Lourdes. Waar hij zelf vergat te eten en een ongelooflijke hongerklop opliep. Waar Michel Rasmussen dacht de Tour te winnen, maar er uit werd gekegeld.Een berg met verrassingen.

Maar eind goed is al goed, want na de finish is er voor de gewonden gelegenheid om langs te gaan bij de heilige Bernadette. In de loop van de jaren zijn er verschillende wonderbaarlijke genezingen aan haar toegeschreven, kunnen we er in 2011 één aan toevoegen, bijvoorbeeld voor onze Johnny Hoogerland?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.