onze man de tour begint eindelijk

Terwijl hij dit typt denkt onze man: “Nou ja, alsof er nog niets is gebeurd!” Het is nu al een memorabele Tour, maar dan vooral door de valpartijen, nog niet door de echte strijd om de gele trui. De echte strijd tussen de klassementsrenners kan vandaag beginnen. Kan, want wie weet verstoppen ze zich of kan niemand echt het verschil maken, zoals vorige jaar Contador en Schleck.

Dat zou kunnen, maar het lijkt onze man dat er dit jaar meer spelers zijn om het geel: Evans, beide Schleck’s, Contador en Klöden met op enige afstand Basso en Gesink.En zeker Contador en Gesink zullen moeten aanvallen om weer in een kansrijke positie te komen.

Daar is de finale van daag super voor. De Tourmalet kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% over 17km, maar het venijn zit in de opbouw, dat weet onze man uit eigen ervaring. De eerste kilometers lopen lekker omhoog, met percentages van 3 tot 5%. Wie een beetje kan rekenen realiseert zich na 5 kilometer dat het gemiddelde stijgingspercentage voor de resterende kilometers is opgelopen naar bijna 9%, au!.

En in het skidorpje La Mongie, na 12km, valt er weinig te genieten, want er moet geklommen worden: ruim 10% op een hele brede weg. Die lijkt door de breedte niet stijl, maar de benen vertellen het echte verhaal.

En dan afdalen, in een razende vaart, naar de laatste klim van de dag. Het is een snelle afdeling, met maar een paar lastige bochten, voordat de slotklim begint, gemiddeld 7,4% meteen relatief makkelijk laatste deel. Wie wil winnen moet het verschil in de eerste 5 km maken.

De man waarop ik, en met mij heel Nederland hoop, is natuurlijk Robert Gesink, En ook zal zit hij geleidelijk aan beter in zijn vel en in de witte trui, onze man tipt voor deze etappe iemand waarvan we deze Tour nog niets hebben gezien: Frank Schleck, die dan ook op 14 juli de gele trui overneemt van Voeckler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.