onze man de langste etappe is kort

Donderdag zijn alle ogen gericht op de langste etappe van deze Tour De France. Een etappe van 226,5 kilometer van Dinan naar Lisieux. We verlaten Bretagne en gaan naar Normandië, hetgeen betekent dat er meer glooiing in het parcours zal komen. Er wordt in de pers al twee dagen gesproken over deze lange etappe. Onze Man vindt het allemaal maar onzin, 226,5 kilometer is niks in vergelijking met de langste etappe ooit gereden in de Tour. Dat is een etappe die maar liefst 5 jaar (1919-1924) achter elkaar op het programma stond. De etappe van Les Sables d’Olonne naar Bayonne mat maar liefst 482 km. Er werd om vier uur ’s morgens gestart en de verwachtte finishtijd was rond een uurtje of acht ’s avonds. Vaak werd er de volgende dag gewoon weer een etappe verreden die vaak rond de 200 tot 300 kilometer lang was.

Onze man denkt dat het donderdag wel eens een nerveuze etappe kan worden. Er zijn 3 keer punten te verdienen voor het bergklassement en zal de vermoeidheid die vandaag al door het peloton vloog nog duidelijker zichtbaar zijn, de kans op valpartijen wordt groter. We vroegen Onze Man naar zijn ervaring met lange etappes. “Tijdens lange etappes is het zaak om fit te blijven en je hoofd er bij te houden, voldoende eten en drinken voorkomt een hongerklop en houdt je hoofd fris .” De renner die vandaag het beste in staat is zijn hoofd fris kan houden zal de etappe winnen. Of het op een massasprint aankomt is volledig afhankelijk van de organisatie van het peloton, of zullen vluchters dit keer eindelijk uit de greep van het peloton blijven? Door het venijnige einde van de etappe met een smerig stukje bergop in de laatste kilometer denkt onze man dat Romain Feillu nog wel eens kan winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.