onze man carnavalshit over hoogerland

Ruim een week heeft het geduurd, maar uitgerekend op de eerste rustdag ging het mis: de Rus Alexandr Kolobnev van de Katusha-formatie heeft uit de dopingpot gesnoept. Hij is betrapt op een vochtafdrijfend middel, dat dopinggebruik maskeert. Het moest er natuurlijk een keer van komen, wist de redactie van het Tourspel. Omdat Onze Man deze hele Tour zijn wielerbelevenissen met ons deelt, vroegen we hem vanzelfsprekend naar zijn ervaringen met doping. ,,Geen’’, is zijn even korte als krachtige antwoord. ,,Ik fiets op bruine boterhammen met kaas en op ontbijtkoek. In mijn bidon zit Roosvicee. En tijdens de pauzes vanzelfsprekend een stuk appeltaart, hét wielervoedsel bij uitstek.’’

Of hij wel eens doping in zijn omgeving tegenkwam, vroeg de redactie nog even door. ,,Ik stond eens bij een wedstrijdje voor jeugdrennertjes te kijken. De ouders vertelden elkaar zonder blikken of blozen dat ze hun zoontje twee paracetamolletjes gaven voor de wedstrijd, om de vermoeidheid in de benen minder te voelen. Ik was geschokt, maar die ouders vonden het heel normaal. Zo begint het dus, dacht ik.’’

Terug naar de Tour. De twee gehavende Nederlanders schijnen gesterkt aan de tweede tourweek te beginnen. ,,Woensdag begint de Tour echt’’, blaakt Gesink alweer van het zelfvertrouwen. ,,Een Zeeuw gaat nooit aan de kant’’, vindt ook de nieuwe held van Nederland. De verwachting is dat er straks een carnavalshit over Hoogerland komt. Onze Man doet alvast een voorzet.

Couplet:

John schakelt naar de grote plaat

Plots ligt hij in het prikkeldraad

Voor etappewinst komt hij te laat

Hij stapt weer op, een heldendaad

Refrein:

Hoog, Hoog Hoogerland

Je blote kont haalde de krant

Hoog Hoog Hoogerland

Een Zeeuw die gaat niet aan de kant.

En vandaag? Onze Man: ,,De laatste kans voor Cavendish, daarna kan hij naar huis.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.