onze man brokkenpiloot van raalte

Het eerste gewin is kattengespin. Maar toch. Van de klassementsrenners maakt Evans de meeste indruk, Schleck en Contador zijn nog lang niet klaar met deze vermaarde wieltjesplakker. Van de sprinters valt vooralsnog het optreden van Cavendish tegen. We vroegen Onze Man of de Brit vandaag winstkansen heeft. ,,Ik hoop natuurlijk dat hij wint, Mark zit in mijn Tourploeg. Cap Fréhel kent echter een licht oplopend parcours, dus ik zie Hushovd eerder de zege pakken’’, doet Onze Man een gok. ,,Maar’’, vervolgt hij zijn verhaal, ‘’eerst wordt er nog de nodige regen en wind verwacht, waardoor het een rare etappe kan worden, met waarschijnlijk de nodige valpartijen.’’ Over valpartijen blijkt Onze Man mee te kunnen praten.

,,Binnen mijn vereniging CRT sta ik te boek als brokkenpiloot. Ik moet toegeven dat ik al ettelijke malen met mijn snufferd aan het asfalt heb geroken.’’ Zijn ploeggenoten drijven er de spot mee. ,,Als er een verkeerspaal midden op de weg staat, waarschuwen we elkaar. Ploeggenoot Henk zegt nooit ‘paaltje’, maar altijd ‘paaltje Onze Man’.’’ Of Onze Man veel schade heeft overgehouden aan al die valpartijen. ,,Dat valt wel mee, ik ga nog steeds als Mooiman door het leven. Maar mijn pink staat wel wat scheef, en ik heb een pianotoets.,, Een pianotoets? ,,Ja een pianotoets, andere wielrenners zijn daar jaloers op. Mijn banden bij mijn sleutelbeen zijn beschadigd, waardoor een bot er een beetje uitsteekt. Zoals de zwarte pianotoets uitsteekt boven de witte.’’ Tot slot vroegen we Onze Man nog naar zijn eigen ploeg in het Tourspel. ,,Val dood’’, reageert hij geheel in lijn met zijn onderwerp van vandaag, ,,ik ben ver teruggevallen naar plaats 498.’’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.