onze man bolletjes om nederlandse schouders

Heerlijk helder Hoogerland. Pipo Pantani. De Bull van Beverland. Pure Polderrock. ADHD-kleuter. Zo maar wat benamingen voor de nieuwe leider in het bergklassement. En dan heeft Onze Man nog maar drie kranten ingezien. Heel Nederland is trots op Johnny (Sjonnie, Dzjonnie) Hoogerland. Onze Man is extra trots, hij kent Johnny en diens vader. In één van zijn voorbeschouwingen op de Tour liet Onze Man Cees Hoogerland reeds aan het woord. ,,Ik heb hem weer proberen te bellen, maar ik kreeg hem niet te pakken, en ook Johnny kwam ik niet aan de veren. Die was misschien te druk met zijn rondemisses. Maar ik kom terug met inside informatie’’, gebruikt Onze Man weer eens een cliffhanger.

De redactie vraagt Onze Man naar zijn Tourploeg. ,,Natuurlijk zit Hoogerland erbij. Vandaag zijn er geen bergen, dus hij blijft nog een dag langer in de bollen. Ik stijg gestaag in het klassement. In twee dagen van 498 naar 354, ik heb intussen al drie etappes gewonnen met Cavendish, Gilbert en gisteren Boasson Hagen. Helaas is Christopher Kern al naar huis. Vandaag denk ik met Cavendish mijn vierde zege te halen.’’

Voor een boeiend verhaal put Onze Man uit zijn eigen wielerverleden. ,,Ik reed eens mee in de Ronde van Ierland. Samen met nog een ander kwam ik op grote achterstand. We raakten zelfs de weg kwijt en zijn toen maar gaan liften, wetend dat we daarmee de rest van de etappes op onze buik konden schrijven. Toen we in de buurt van de finishplaat kwamen, zagen we het peloton rijden. We zijn uit de auto gestapt, en zo weer achterin het peloton aangesloten. Niemand merkte iets. Ik durfde het pas na afloop van de Ronde tegen ploegleider Han Vaanholt te vertellen. Echt gebeurd.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.