onze man afstappen op de rustdag

Onze Man volgt de etappes van de Tour, maar denk nou niet dat hij op rustdagen rust neemt. Rust is voor de renners. Voor deelnemers van ons Tourspel kan het nog best een spannende dag zijn. Weet Onze Man uit ervaring. Hij maakte twee jaar geleden in een poule bij zijn werkgever mee dat zijn kopman afstapte op de rustdag. Die was twee dagen daarvoor gevallen, had de dag erop nog met pijn en moeite de meet gehaald, maar besloot op de rustdag de pijp aan Maarten te geven.

Voor de renner lekker. Niet vroeg opstaan, geen koolhydraten maar een croissantje en een luchtig hemd aan in plaats van dat strakke tricot. En na wat nieuwe pleisters op weg naar vrouw en kinderen.

Maar Onze Man vond dat destijds minder. Zijn kopman naar huis. Zijn klassement naar de knoppen. Gelukkig dat de tourdirectie het probleem zag. Hij kreeg een bidon als troostprijs. Die bidon doet nog steeds dienst tijdens etappes die Onze Man in de regio fietst. En hij hád tenminste een prijs. Dat was er anders vast niet van gekomen.

In deze Tour gaat alles anders. Belangrijke renners als Vinokourov en van den Broeck zijn gisteren al naar huis gegaan. Hopelijk overleven Robert Gesink en Johnny Hoogerland de rustdag, anders is Onze Man zomaar ineens twee mannen uit zijn Tourploeg kwijt. En hij verwacht niet dat hij dan opnieuw een bidon wint. Als de twee Nederlanders in koers blijven, en Cavendish wint de etappe, dan klimt Onze Man verder omhoog in het klassement. Cavendish is kanshebber, want de etappe van dinsdag naar Carmaux is vlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.