olstenaar dupe van fishing 9000 euro kwijt

Een 53-jarige inwoner van Olst is slachtoffer geworden van fishing. Op nog onduidelijke werd, via internetbankieren, van zijn bankrekening een bedrag van ruim 9.000 euro afgeschreven.

Volgens het slachtoffer heeft hij nog nooit een vreemd scherm gezien, dat kon duiden op fishing. Ook werkt hij niet via een draadloze internetverbinding. Daarnaast heeft het slachtoffer permanent een virusscanner op zijn computer draaien.

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.