normaal en lee towers naar stoppelhaene

Normaal en Lee Towers treden op de zondag van Stöppelhaene op. De organisatie lijkt daarmee een definitieve stap genomen te hebben de zondag als een volwaardige Stöppelhaene te vieren. Van oudsher was het taboe op zondag feest te vieren, vooral van protestantse zijde werd dat tegengehouden. Met de pruverieje werd die traditie doorbroken. Op de zestigste editie hoort de zondag er volledig bij.

Normaal was al eerder op Stöppelhaene. In 1981 speelde de band in wat toen de poptent heette, van de katholieke plattelandsjongeren KPJ De Pionier. Die tent stond aan de Marktstraat waar nu De Joetse staat en in die tijd had Stöppelhaene al de naam gerenomeerde bands naar Raalte te halen. Brainbox, Solution, Kayak, Lucifer, ze stonden er allemaal. Joop van den Enk – nu Leeren Lampe – was een van de programmeurs. Een feesttent die in het holst van de nacht in de fik vloog en tegenvallende bezoekersaantallen, maakte een eind aan de poptent. Het feest verschoof daarna naar de tenten op de Domineeskamp.

Eind jaren ’80 was Lee Towers verantwoordelijk voor een van de meest memorabele optredens die Stöppelhaene ooit gekend heeft. Niet alleen was het tijdens het optreden van de Rotterdamse zanger één groot feest in de Sallandse Herberg, ook ver daarbuiten werden liedjes als ‘You never walk alone’, ‘Run to me’ en ‘I can see you clearly now’ luidkeels meegezongen. Bezoekers stonden in de tent gearmd boven op de tafels met een glaasje bier in de hand en bleven na afloop van het optreden nog geruime tijd doorzingen. Een legendarisch optreden in de geschiedenis van 60 jaar Stöppelhaene. Hoewel er inmiddels wat jaren verstreken zijn, weet de zanger nog altijd hoe hij een goede show neer moet zetten.

De optredens zijn gratis te bezoeken.

Afgelopen maandag maakte een van onze site-bezoekers in een reactie al gewag van de komst van Normaal naar Stöppelhaene. Hij had een t-shirt gezien met het tourschema van de bandl. Maar Normaal zelf wilde de komst naar Raalte nog even stil houden “om ons moverende redenen” zoals dat zo mooi heet, tot stipt afgelopen nacht 00.00 uur. Daar hebben we ons graag aan gehouden want het zou natuurlijk zonde zijn als de band níet zou komen.

Wie niet tot Stöppelhaene kan wachten, kan vanavond (zaterdag 9 juli) overigens ook al bij Normaal terecht. De heren (zowel in oude als in nieuwe samenstelling) staan in Dalfsen. Ze geven daar de grootste liveshow van Normaal in Nederland. Duizenden komen er op af. Al voor de 27ste keer. Dalfsen wordt daarom wel de de Høksteen van de samenleving genoemd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.