nog tijd zat voor praalwagens b en c

Dit jaar wordt voor de 60-ste keer het Sallands Oogstfeest gevierd, maar het is niet de 60-ste keer dat er een optocht georganiseerd wordt. “Volgens Gait van Dartel, 85 jaar jong en nog steeds lid van onze commissie, werd die pas na de eerste drie jaar gehouden. Toch is voor ons de viering van 60 jaar aanleiding om in de praalwagentent een speciale expositie te houden over die lange historie. Gait heeft een uitgebreid archief waar we uit geput hebben. Hij is trouwens het enige commissie lid die alle zestig oogstfeesten meegemaakt heeft de afgelopen 61 jaar. Zoals bekend is het feest tien jaar geleden door de MKZ-uitbraak een keer niet doorgegaan. Op de expositie wordt ook de NCRV-film vertoond die gemaakt is bij 25 jaar Stöppelhaene. Met presentator Ted de Braak maar vooral met heel veel Raaltenaren.”

Juist door de afwisseling van grote praalwagens, kleine en grote loopgroepen en heel veel deelnemende kinderen is het oogstcorso altijd een kleurrijke gebeurtenis waar duizenden mensen van heinde en ver op af komen. “Juist dat laatste maakt meedoen altijd erg leuk, jouw werk wordt door het vele publiek altijd erg gewaardeerd”, zo weet Overmars. “Daarom roepen we iedereen op om samen met familie, de buren, de school, collega’s of de hele vriendengroep snel aan de slag te gaan en mee te doen op donderdag 25 augustus.”

De praalwagens worden ingedeeld in drie verschillende categorieën: A voor de ervaren wagenbouwers, B voor de wagens die in ongeveer één maand te bouwen zijn en C voor de kleinere wagens.

Voor loopgroepen en praalwagenbouwers geldt dat het binnen het thema Stöppelhaene of het meer algemene ‘Boeren- en plattelandsleven’ moet passen. Er moeten bij voorkeur natuurlijke materialen gebruikt worden. Alle deelnemers krijgen een vergoeding en maken kans op leuke prijzen. Meer informatie over de optocht is te vinden op staging2.stoppelhaene.nl. Opgeven kan via Dinie Overmars (tel. 0572-357891) en via de website. De optochtcommissie is altijd bereid om bij nieuwe of toekomstige deelnemers langs te komen om alles toe te lichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.