lemelerveld bloeit krijgt een vervolg

Zaal Reimink in Lemelerveld wordt tijdens het Sukerbietenfeest weer omgetoverd tot een bloemenparadijs. Lemelerveld B(l)oeit krijg dan namelijk een vervolg. Op de vorige editie kwamen meer dan vierduizend bezoekers af.

Nadat in 2009 afscheid werd genomen van het dahliacorso hebben twee Lemelerveldse leliekwekers de koppen bij elkaar gestoken. Hans Schrieken: “Lemelerveld is en blijft een bloemendorp. Rijd maar eens rond en kijk hoeveel hectares gebruikt worden voor de teelt. Wij steken dan ook graag onze handen uit de mouwen om een groot publieksevenement met bloemen te organiseren. Vorig jaar is dat een succes gebleken.” Collega Henri Huetink vult aan: “De lelies zijn letterlijk en figuurlijk een wereldproduct. Nederland is de bakermat van de lelieteelt. Een gedeelte wordt in Nederland tot bloem afgebroeid en vervolgens in Noord-West Europa verkocht. Het overgrote deel van de lelies wordt wereldwijd geëxporteerd.”

Het thema van de show van dit jaar is “De wereld aan Lelies”. Er wordt een handvol belangrijke exportlanden in de schijnwerpers gezet. Allerlei onderwerpen welke men met die landen associeert, worden in het decor uitgewerkt. Naast de bezichtiging van de decoraties is er ook meerdere malen per dag een demonstratie van leliebloemverwerking. Nieuw is de verkoop van lelies en potlelies.

Lemelerveld B(l)oeit! is van woensdag 3 augustus tot en met zaterdag 6 augustus geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Zondag 7 augustus zijn de deuren open van 12.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs is drie euro voor iedereen vanaf 13 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.