koeien naar de schoonheidssalon

Met je koe naar de schoonheidssalon, sinds jaar en dag kijken ze daar in Ommen niet meer van op. Tijdens de Bissinghdag werd woensdagmiddag ‘De Mooiste Koeien en Kalveren’ wedstrijd gehouden. In groten getale was het publiek toegestroomd naar de verkiezing. Wat het publiek niet weet is dat elke koe een volledige schoonheidsbehandeling krijgt.

Het kan weliswaar niet in een heuse schoonheidssalon, maar met een hogedrukspuit werkt het ook bedachten de boeren. Op de parkeerplaats in de Tuinstraat in Ommen waren de boeren druk bezig om hun dames er tip top uit te laten zien. De koeien lieten het gewoon over zich heen komen, alsof het ze dagelijks overkomt dat ze met een hogedrukspuit schoon gemaakt worden.

De boeren hadden de koeien zelf al geschoren en de hoeven opgepoetst. Net voor hun grote optreden kregen de dames een laatste schoonheidsbehandeling in de vorm van poetsen, borstelen en het kammen van de staarten. Bij sommige koeien kwam er zelfs make-up aan te pas. Het resultaat mocht er zijn, zowel de boeren als de koeien glommen van trots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.