kennismaking potentiele kandidaten vvd

VVD afdeling Raalte houdt vanaf september een vijftal bijeenkomsten voor mensen die serieuze belangstelling hebben voor de gemeentepolitiek. In 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is de bedoeling dat de belangstellenden bereid zijn op de kieslijst voor de VVD te gaan staan. De VVD nodigt vooral jongelui uit om zich te melden. Je hoeft (nog) geen lid te zijn om aan het programma te kunnen deelnemen.

De deelnemers krijgen onder andere uitleg over de manier waarop een gemeenteraad functioneert.

Bijvoorbeeld wat de momenten zijn om invloed uit te oefenen, hoe gaat de samenwerking met andere partijen.

Ook zal aandacht worden besteed aan de mogelijkheden (en risico’s) van nieuwe/sociale media.

Verder is er aandacht voor de techniek van debatteren, afstemming met de VVD-fractie in de Provinciale Staten en Tweede Kamer en er zal een werkbezoek gebracht worden aan de Tweede Kamer. Ook komt de structuur van de VVD aan de orde. In het programma is veel ruimte om aan te sluiten bij onderwerpen die op dat moment in de gemeente Raalte spelen en wordt met de fractie van gedachten gewisseld over dat onderwerp.

Hoewel de volgende verkiezingen pas over een kleine drie jaar zijn, vindt de VVD het van belang om geïnteresseerden zo vroeg mogelijk de kans te geven kennis te maken met de gemeentepolitiek.

Uitgangspunt is wel dat er serieuze belangstelling is om politiek actief te zijn of te worden.

De bijeenkomsten worden in de avonduren gehouden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de fractiesecretaris van de VVD, via zijn e-mail: piet.pont@planet.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.