kapvergunning raalte verdwijnt deels

Het college van B&W wilde de kapvergunning duurder maken, van 157,55 euro naar 400 tot 450 euro. De kosten voor aanvragen konden namelijk niet meer uit. Het moest ongeveer 15.000 euro per jaar besparen.

Echter, de gemeenteraad vond in meerderheid dat het niet gewenst is om tarieven van zo’n buitensporig niveau te vragen. Het zou illegale kap in de hand werken. Daarnaast vonden de politici dat het niet verantwoord was dat de gemeente in tijden van bezuinigingen zulke hoge bedragen op een aanvraag toelegt.

Het was overigens wel kiele-kiele of het voorstel voor de gedeeltelijke afschaffing het haalde in raad. Al snel was duidelijk dat het plan 12 voorstanders en 12 tegenstanders had. De doorgang stond of viel met de stem van D66. D66’er Perton stemde voor de afschaf van de vergunning en dat kwam hem op felle kritiek van een paar raadsleden te staan. “We hebben het er met veel moeite in gekregen en nu wordt dat door een partij die groen een warm hart toedraagt weer naar de knoppen geholpen,” stelden PvdA en Lokaal Alternatief samen vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.