Home / archiefcentraal / kap molen hoonhorst weer op zijn plek

kap molen hoonhorst weer op zijn plek

De kap van Molen Fakkert in Hoonhorst zit sinds donderdag weer op zijn plek. Donderdag werd de kap weer op de molenromp gehesen. Maandenlang is er aan het herstel van de kap en de achtkant van de molen gewerkt. De laatste weken is het riet aangebracht, waarna de kap weer op de romp is getakeld.

Vanaf een uur of zeven in de ochtend takelde de kraan de nieuwe molenstenen, de kap en de achtkant op hun plaats. De molen is nog niet helemaal klaar: direct na de bouwvak worden de roeden gestoken is het plan om eind oktober de molen maalvaardig te hebben.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.