jos ten have vrijwilliger 2011

Heetense Hulpgoederen Centrum Filippijnen is woensdagavond uitgeroepen tot ‘Organisatie van 2011’. Jos ten Have uit Broekland is uitgeroepen tot ‘Vrijwilliger van 2011’. Juryvoorzitter wethouder Roger de Groot mocht de prijzen uitreiken.

In Heeten werden alle vrijwilligers van Heetense Hulpgoederen Centrum Filippijnen in het zonnetje gezet. De vier oudste, langst werkende vrijwilligers Geert Slinkman, Riek Kieftenbeld, Annie Bril en Willem Bruggeman hebben de prijs van organisatie van het jaar ontvangst genomen. HHCP stelt zich open voor diverse vrijwilligers. Jong en oude vrijwilligers, maar ook kwetsbare vrijwilligers zijn van harte welkom. Deze worden begeleid en actief betrokken bij de organisatie. Daarnaast doet HHCP aan kennisoverdracht aan de samenleving en organiseren zij ook voor anderen activiteiten. Dankzij de vrijwilligers hebben veel goederen een tweede bestemming en belanden zij niet op de afvalhoop. De jury vond de combinatie van de jarenlange inzet en de maatschappelijke betrokkenheid erg goed.

In Broekland is heel het dorp uitgelopen voor vrijwilliger van het jaar Jos ten Have. Naast deze prijs is Jos erelid geworden van de Horstruiters, heeft hij een ballonvaart aangeboden gekregen van de buurtvereniging, een etentje voor zijn inzet voor Broekelo en zo ging het nog wel even door. Vanwege een combinatie van initiatief nemen, bedenken en letterlijk de handen uit de mouwen steken is Jos ten have de verdiende Vrijwilliger van het jaar. Het enthousiasme waarmee “de duo burgemeester van Broekland” de activiteiten weet op te pakken en de omvang van deze werkzaamheden is uitvoert is wel een vermelding waard. Met zijn gedrevenheid weet hij ook andere mensen mee te krijgen. Dit alles maakt dat Jos ten Have een extra pluim verdient.

De prijswinnaars zijn ook genomineerd voor de prijs van Vrijwilliger en organisatie van het jaar van Overijssel. Vanuit het Vrijwilligerssteunpunt Raalte van Landstede Welzijn mogen de winnaars met een bus naar de uitreiking van deze prijs tijden het vrijwilligersfestival op 24 september in Zwolle.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.