Home / archiefcentraal / informatie over waterprojecten voor kamerleden

informatie over waterprojecten voor kamerleden

Tweede Kamerleden Eddy van Hijum en Malik Azmani hebben zich voor laten lichten over duurzame energie. Ze bezochten tijdens hun werkbezoek de proefboerderij in Heino en de waterzuivering in Deventer. Ook vertegenwoordigers van het lokale bestuur waren hierbij aanwezig.

Eddy van Hijum (CDA) en Malik Azmani (VVD) spraken samen met de wethouders en Waterschap Groot Salland over het opwekken van duurzame energie, het werken met partners in de regio en goed omgaan met de kosten. Ze kregen een rondleiding over de rioolwaterzuivering Deventer, gevolg door een presentatie over duurzame energietechnieken. Op Aver Heino kregen de politici uitleg over het pilotproject Salland Waterproof. In dit pilotproject zoekt het waterschap samen met boeren naar de beste manieren om vervuiling van oppervlaktewater te voorkomen en het waterpeil op ‘peil’ te houden.

Onderweg kwamen de bezoekers langs de heringerichte waterlopen, een waterberging en de rioolwaterzuivering Raalte. Hier wordt nu een Europees studieproject uitgevoerd rond de uitwisseling van warmte met het zwembad.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.