ine en cor dragen stokje kleinmeulman over

Rogier Hijkoop neemt eind augustus Kleinmeulman Fashion in Dalfsen over van Ine en Cor Klein Koerkamp. Na Elburg en Lemelerveld verkoopt de familie nu ook de laatste winkel. “Enerzijds met pijn in ons hart, want het is jarenlang onze lust en leven geweest, maar ook met trots, want wij zijn er zeker van dat de winkel onder de hoede van Rogier een zonnige toekomst tegemoet gaat”, vertelt Ine Klein Koerkamp. Als klein meisje groeide zij op in de winkel van haar ouders in Lemerveld. “Na dertig jaar ondernemen is het nu tijd om het stokje over te dragen aan Rogier.”

Rogier Hijkoop is geen vreemde in het modevak. Als eigenaar van zeven Qinn winkels kent hij het klappen van de zweep. “Ik wilde uitbreiden en bij Kleinmeulman zocht men een opvolger. Onze winkels hebben heel veel overeenkomsten en Dalfsen past perfect in onze plannen. Tijdens de verkennende gesprekken was er de klik, dus de keuze was snel gemaakt.”

Trouwe Kleinmeulman klanten hoeven niet te vrezen dat met de overname alles zal veranderen. “Het assortiment voor women en men, de medewerksters, de sfeer en inrichting blijven hetzelfde.” legt Hijkoop uit. Dat betekent dat klanten ook straks bij Kleinmeulman terecht kunnen voor merken als Sandwich, Expresso, Street One, Esprit, EDC, Only, Dept, Vero Moda en voor Men PME Legend, Pall Mall Jeans , EspritMen “De meeste merken verkopen wij bij Qinn ook. We gaan natuurlijk ervaringen uitwisselen en het zou best kunnen dat we in de toekomst het assortiment wat uitbreiden, maar Kleinmeulman moet wel haar eigen identiteit houden.” Ine vult aan: “Het is ook juist goed dat het assortiment met de tijd meebeweegt. Dat hebben wij ook altijd gedaan. Rogier heeft bij Qinn enkele merken die wij eigenlijk ook al wilden brengen. Het blijft een kwestie van keuzes, maar in de mode is stilstand achteruitgang.” Hijkoop vervolgt: “Cor en Ine hebben hier een prachtige winkel opgebouwd, met een goed team, dat meegaat naar ons, en een sterk assortiment. Ik ben vastberaden dat succes voort te zetten. Samen met het team en samen met de klanten.”

Met de overdracht van de winkel komt voor Ine en Cor een einde aan een tijdperk. Begin jaren tachtig namen ze Kleinmeulman over van Ine’s ouders Herman en Bertha. “Maar de voorloper van de modezaak is al opgericht in 1926”, vertelt Cor. “Een oom van Bertha was kleermaker. Elke zondagochtend na de kerk opende hij zijn deuren. In die tijd waren er voor hem geen andere openingstijden mogelijk. Doordeweeks en op zaterdag had niemand tijd om met kleding bezig te zijn. Toen hij ziek werd, heeft Berta hem verzorgd. Na verloop van tijd heeft ze de zaak overgenomen. Ze trouwde met Herman Kleinmeulman, een kledingvertegenwoordiger.” In ’68 verhuisde het echtpaar de activiteiten naar een pand aan de Schoolstraat (daar waar nu EG Computer Specialisten is gevestigd). Daar kwam een ruime modezaak te staan. Begin jaren tachtig nam dochter Ine de zaak over. Cor kwam enkele jaren later in de zaak “We waren ambitieus, maar aan de Schoolstraat konden we niet uitbreiden”, vertellen Ine en Cor. “Daarom zijn we in 1993 gestart met onze winkel in Dalfsen en in 1999 met een modezaak in Elburg.” De laatste jaren moesten Cor en Ine in verband met gezondheidsproblemen de activiteiten afbouwen. In 2006 verkochten ze de modezaak in Lemelerveld en de zaak in Elburg werd door de bedrijfsleidster overgenomen. Begin dit jaar werd definitief duidelijk dat hun kinderen geen belangstelling hadden om de zaak over te nemen. “Ze hebben zelfstandig al een mooi leven opgebouwd. We hebben dat meteen naar ons personeel gecommuniceerd en ook verteld dat overnamekandidaten welkom waren. Begin april stond Rogier voor de deur. Het klikte meteen!”

Dertig jaar in het modevak. Dertig jaar zelfstandig ondernemen. Het waren tropenjaren voor Ine en Cor. Maar volgens Cor was de drive van zijn vrouw een enorme stimulans. “Ik was meer de man van het kantoor, Ine is de echte modekenner. Als ze iemand ziet, kan ze al helemaal een inschatting maken van zijn of haar smaak. Zij heeft ontzettend veel gevoel voor mode. Dat heeft ze in de vingers. Ik denk dat veel klanten dat ook zullen beamen!”

Kleinmeulman Fashion is te vinden aan de Prinsenstraat 1 in Dalfsen. In verband met de naderende overname zijn momenteel diverse uitverkoopacties van kracht. Cor en Ine nemen op woensdag 30 augustus afscheid van hun klanten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.