hondenpoep verleden tijd in olst wijhe

Hondenpoep op straat is in de gemeente Wijhe-Olst verleden tijd. Tenminste, dat is de bedoeling van het hondenpoepbeleid dat de gemeente nu al een tijdje voert. De resultaten tot nu toe zijn op een rijtje gezet. Zo zijn er in 2010 bijeenkomsten geweest waar hondenbezitters en niet-hondenbezitter mee konden praten over de uitvoering van het beleid. Hier kon je meepraten over waar bijvoorbeeld de hondenpoepbakken moesten komen.

Verder zijn er metingen gedaan naar de hoeveelheid hondenpoep. Zeer vervuilde gebieden komen bijna niet meer voor, maar er is geen duidelijke neerwaartse lijn te ontdekken. Naast de metingen zijn er ook toezichthouders die vooral de speelveldjes in de gaten houden en ook al een aantal bekeuringen hebben uitgedeeld.

Hondenbezitters konden eerder al een opruimmiddel ophalen bij de gemeente en in februari kregen zij een hondenuitlaatkaart in de bus. Op deze kaart zijn de komgrenzen, de speelplekken en de hondenpoepbakken aangegeven. De uitlaatkaarten en meer informatie over het hondenpoepbeleid vind je op olst-wijhe.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.