hoe oud is het broeklander feest

Hoe oud is ons feest nou?’ Die vraag houdt de gemoederen al een tijdje bezig in Broekland. Anton Bouwhuis stuitte op nieuwe feiten. De dorpshistoricus scheef eerder in zijn standaardwerk over de plaatselijke geschiedenis dat de eerste Broeklandse kermis werd gehouden in 1913. Maar die datum is bijgesteld.

‘Op 22 juli 1921 is de allereerste kermis gehouden in het kerkdorp Broekland, in het landje tegenover de huidige lagere school’, stelt Bouwhuis. Zijn bron, de negentigjarige Trees van de Vondervoort vertelde hem onlangs dat ze geboren is op de allereerste dag van de allereerste kermis in Broekland-dorp. Haar moeder had dat haar regelmatig verteld. “Trees, ie bint geboorn’op de eerste dag van de allereerste Broeklandse kermse”. Dat was in 1921, op een vrijdag. Ook nu is Trees op een vrijdag jarig. Op 22 juli hoopt Trees haar negentigste verjaardag te vieren. De negentigjarige verjaardag van de kermis volgt een week later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.