het boetelerveld droogt op

Het Boetelerveld, het enige natte heidegebied in Salland, droogt op. Landschap Overijssel gaat hier een stokje voor steken en komt met de vernattingsmaatregel. De bijzondere plantensoorten worden nu bedreigd door de verdroging. De vernattingsmaatregel moet deze achteruitgang stoppen.

Om het Boetelerveld voor deze planten- en diersoorten weer interessant te maken, gaat Landschap Overijssel werkzaamheden verrichten om het Boetelerveld te vernatten. Aanwezige greppels worden dichtgegooid, een deel van het bos wordt gekapt en een aantal poelen worden voorzien van een waterdichte leemlaag. Door deze maatregelen wordt de grondwaterstand in het voorjaar hoger en dat is beter voor de bijzondere planten en dieren die er leven. Het Boetelerveld is het enige natte heidegebied in Salland. Zo moet heel Salland er tot het einde van de negentiende eeuw hebben uitgezien, grote stukken heide, zo ver het oog reikt, met verspreid liggende poelen.

Om met omwonenden van het Boetelerveld in gesprek te gaan over de geplande werkzaamheden, heeft Landschap Overijssel op 10 juni een informatieavond gehouden. Wat toen op kaart te zien was, is nu ‘live’ te bekijken. Tijdens de informatieavond bleek interesse te zijn voor de excursie. Ook voor mensen die niet aanwezig waren op de inloopavond, is de excursie te volgen.

De excursie is op 6 augustus en begint om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de kant van de Schoonhetenseweg. Rond 12.00 uur is de excursie afgelopen. Aanmelden kan tot 3 augustus via info@landschapoverijssel.nl. Deelname is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.