half jaar cel voor brandstichting en dollemansrit

De rechtbank heeft een 27-jarige inwoner van Lierderholthuis veroordeeld tot een celstraf van 15 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk. De man heeft volgens de rechtbank in februari opzettelijk brand gesticht in zijn ouderlijk huis, brandstof gestolen, met opzet vernielingen aangericht en daarnaast had hij tijdens zijn aanhouding XTC-pillen op zak.

Naast de opgelegde celstraf moet de man verplicht contact houden met de reclassering, zich onderwerpen aan urinecontroles en moet hij voor de duur van maximaal twee jaar onder klinische behandeling. Tussen de tijd dat hij vrijkomt en onder behandeling gaat, moet hij van de rechtbank verplicht bij zijn moeder wonen. Ook krijgt de man een proeftijd van drie jaar.

Ten tijde van zijn misdaden verkeerde de man in een psychose en was hij onder invloed van drugs. Daarnaast had hij al een paar dagen niet geslapen. Volgens het persoonlijkheidsrapport wat is opgemaakt, was de man tijdens zijn daden sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.