glasvezel in raalte lijkt heel dichtbij

Glasvezelbedrijf Reggefiber wil alle negen kernen van de gemeente Raalte aansluiten op glasvezel, op voorwaarde dat 30% van de huishoudens zich laat aansluiten. Dat bleek dinsdagavond in Zaal De Hoppe in Broekland, waar bestuurders van Plaatselijke Belangen uit de gemeente kennis namen van het plan van aanpak om glasvezel naar Salland te halen.

Tijdens de avond is een start gemaakt met de vorming van een initiatiefgroep, die zich gaat richten op de verdere uitrol van het project. Met de vorming van deze initiatiefgroep zal de VVD-fractie haar bemoeienis afronden. “Ons doel was om partijen met elkaar in contact te brengen, zodat er concreet iets op gang zou komen. Dat is gelukt. Het is niet nodig om daar verder nog tussen te zitten”.

De VVD zal zich nu gaan richten op het buitengebied in de gemeente Raalte. “Dat is zoals eerder aangegeven de volgende uitdaging. We hebben van meet af aan gezegd dat we willen dat er snel internet in heel Salland komt. Zowel in de dorpen als in het buitengebied. Het werd al snel duidelijk dat het buitengebied in heel Nederland een lastig verhaal is. Immers: nergens in Nederland is al glasvezel huis-aan-huis in het buitengebied aangelegd! Maar er zijn wel interessante ontwikkelingen die de moeite waard zijn om scherp te volgen. Het motto is dan: zodra er concrete kansen voor het buitengebied zijn, willen we er als de kippen bij zijn,” aldus Ben Nijboer.

Inmiddels heeft zich een aantal mensen uit het buitengebied gemeld die hierin mee willen denken. Zij worden de komende week benaderd om vervolgafspraken te maken. Andere belangstellenden die hier actief mee willen helpen kunnen contact opnemen met Ben Nijboer. ben.nijboer@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.