geen pompcafe tijdens pompdagen heino

Gezien het feit dat Pompcafé geen regulier horecabedrijf is, zou er voor de situatie een uitzondering gemaakt moeten worden en dat is de stichting niet van plan. Van de Worp: “Uiteindelijk draait het om een dorpsfeest voor de bevolking, wat ook nog eens georganiseerd wordt door een hele grote groep vrijwilligers. Die initiatieven moet je een warm hart toedragen. Dat ik daar als naastgelegen C1000 supermarkt in die week veel hinder van ondervind, en dat probeer op te vangen met de opening van het Pompcafé, is een zakelijke afweging. Marlinde heeft de benodigde horecapapieren en de nodige jaren ervaring dus wat dat betreft ligt er niets in de weg. Maar goed ondernemerschap draait ook om sociaal verantwoord ondernemen en soms moet je een stap opzij doen voor die ander, zeker als het gaat om de belangen van het dorp. Doordat het in deze tijd onverantwoord is om omzet te laten liggen, zullen we gaan kijken hoe we de ingang van onze winkel beter toegankelijk kunnen maken. Daarnaast durven wij te beweren dat het succesvol was en dat we met andere ogen naar de Pompdagen hebben gekeken door een onderscheidend Pompcafé neer te zetten. Dit is gezien de enorme drukte, duidelijk gewaardeerd. Ook zeker gezien de regiofunctie die het feest heeft zou er wat ons betreft plaats moeten zijn voor nog een terras erbij.”

Vorig jaar begon het Pompcafé aan haar eerste editie nadat het voormalige pand Lotus gehuurd werd door Kim van de Worp. Samen met zijn vriendin Marlinde Baarslag wisten ze speciaal voor dit dorpsfeest het geheel om te toveren in een horecaterras. Omdat ook de reacties van de Heinose bevolking lovend waren, was er op dat moment de intentie om ook dit jaar het Pompcafé tijdens die week leven in te blazen.

Voor de invulling van de benedenverdieping van het leegstaande pand Marktplein 4 bestaat nog geen concreet plan. “Ook hiermee zijn we heel druk want als middenstander en voorzitter van de Heinose Winkeliersvereniging mag het duidelijk zijn dat ik tegen leegstand ben. Hierdoor hebben wij sinds begin dit jaar in ieder geval de bovenverdieping exploitabel gemaakt door de verdieping volledig te verbouwen en te verhuren in kantoorvorm aan ondernemers. Hierin zijn nog 2 kantoren beschikbaar voor verhuur, de overige drie zijn inmiddels verhuurd. Voor wat betreft de benedenverdieping blijft de intentie om het bij C1000 aan te trekken maar de exploitatie moet wel passen en daar komt veel denk- en rekenwerk bij kijken. De huur en eventuele verbouwingen m4oeten immers wel betaald kunnen worden. Hierdoor staan alle mogelijke bedrijfsvormen nog open. Zo ook horeca. Dat hierdoor in de toekomst wel weer een Pompcafé zou kunnen plaatsvinden, behoort tot de opties. Hierover hebben wij nog een uitnodiging lopen naar de stichtingen om voor de volgende edities nog wel weer om tafel te gaan. Zodra hierover meer bekend is, horen jullie het” aldus een lachende Van de Worp.

Marlinde vult aan dat ze nog wel gebruik willen maken van de gelegenheid om iedereen heel erg te bedanken. “De Vrienden van het Pompcafé, alle bezoekers van vorig jaar, de positieve reacties op verschillende sites en zeker niet als laatste alle helpende handjes die het team van vorig jaar zo compleet maakten. Wij vertrouwen erop dat ook dit 25 jarig jubileum, ondanks onze uitsluiting, een mooi feest gaat worden en hopen dat het kwaliteitsniveau van het dorpsfeest behouden blijft. Daar wordt door ons vast nog een drankje op gedronken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.