geen poespas op de kermis lierderholthuis

Waarom de Kermis Lierderholthuis er goed de loop in heeft? “Het is gezellig, ongedwongen en geen poespas”, is Andy Coers, voorzitter van de feestcommissie van de Kermis Lierderholthuis, van mening. “Bovendien hebben we een prachtige locatie, een uniek stukje grasland in het dorp.”

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 juli vormt dat unieke stukje grasland opnieuw de locatie voor de jaarlijkse kermis. Naast vaste onderdelen als het avondje Lierderholthuis op vrijdagavond, de Grote Burenruzie en de doorgaans zeer goed bezochte feestavond op zaterdag, stort Lierderholthuis zich zondagmiddag op een nieuwe activiteit: Autoblubbering.

Het feest begint vrijdagavond met The Voice of Lierderholthuis. Vanaf 19.00 uur mag de plaatselijke jeugd een act (soundmix/playback) verzorgen op het podium. Vanaf 21.00 uur zijn de volwassenen aan de beurt. Alle deelnemende teams aan de Grote Burenruzie op zaterdagmiddag (de jaarlijkse dorpszeskamp) hebben van de organisatie een lied gekregen dat zij, op wat voor manier dan ook, op het podium moeten brengen. Daarbij krijgen ze ondersteuning van de formatie Jukebox. Na afloop van de acts speelt deze band natuurlijk nog even verder.

Zaterdag om 10.00 uur gaat het feest verder met de jaarlijkse jeugdoptocht. Om 10.30 uur verzorgt burgemeester Piet Zoon de officiële opening van het feest. Om 10.45 uur begint de vierde editie van de BZT-show. Een ding is zeker: bij deze bloed, zweet en tranenshow (BZT), oftewel een soort van zeskamp voor de jeugd, blijven de kinderen niet droog. Na afloop krijgen alle deelnemers enkele tegoedbonnen aangeboden voor onder andere de zweefmolen, een ijsje en een suikerspin. Om 13.30 uur begint de Grote Burenruzie. Na afloop mag iedereen aanschuiven bij het varken aan het spit. Om 21.00 uur begint de feestavond met de formatie Kabaal. Deze band speelt echte tentfeestmuziek, van stampwerk van bijvoorbeeld Normaal en Rowwen Hèze, tot aan evergreens van Creedence Clearwater Revival en The Beatles.

Zondagochtend kun je vanaf 8.00 uur opstappen voor de Heikera Kermistocht. Er is keuze uit drie afstanden, 30, 60 en 90 kilometer. De tussenstops zijn onder andere in Ommen en Hardenberg. Inschrijven voor de 90 km kan tussen 8.00 en 12.00 uur en voor de 30 en 60 km tussen 9.00 en 12.00 uur. Start en finish is bij café d’Olde Wettering. Om 9.00 uur begint de jaarlijkse viering. Deze keer niet in de open lucht (in verband met het lawaai dat de voorbereidingen voor het Autoblubbering teweeg zullen brengen), maar in de kerk. Om 12.00 uur begint het Autoblubbering. Andy Coers legt uit: “Het is de bedoeling om met een auto door een diepe bak modder van 50 meter te komen. De deelnemers krijgen eerst 50 meter om op vaart te komen en daarna begint het geblubber. We zullen er als organisatie voor zorgen dat de modder steeds natter wordt, waardoor het voor de deelnemers ook steeds lastiger wordt om de streep te halen.” De deelnemers brengen hun eigen auto’s mee. Ze hebben de vrije hand gekregen om hun auto’s naar eigen inzicht te prepareren voor het gebeuren. “Het hoort erbij in Lierderholthuis”, vindt Andy. “Modder en motorolie. Vorig jaar hadden we de caravanrace en het jaar daarvoor het autovoetbal. Het doet het altijd goed bij het publiek.” Om 15.30 uur is het Autoblubbering afgelopen. “Zo’n programmaonderdeel mag ook niet te lang duren. Je moet ook nog tijd hebben om naderhand een biertje te pakken in de feesttent.” Het feest wordt vanaf 15.30 uur afgesloten met medewerking van de DJ’s van Back-in-Time.

Meer informatie op staging2.feestweekendlierderholthuis.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.