gebied hoenlo opnieuw ingericht

De feestelijke afronding van het project herinrichting gebied Hoenlo vindt op 11 juli plaats bij de stuw in de Zandwetering aan de Diepenveenseweg bij Boskamp.

Wethouder Cor van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe, John Borst van zorginstelling Overkempe en bestuurslid Hans de Jong van het waterschap verrichten de opening. Hierbij is ook een rol weggelegd voor een aantal bewoners van Overkempe.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de herinrichting van het gebied Hoenlo. Er is invulling gegeven aan ruimte voor water, natuurontwikkeling en recreatie. Hiermee wordt ook aan landelijke en Europese regelgeving voldaan. Dit project is mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen gemeente Olst-Wijhe, provincie Overijssel, zorginstelling Overkempe en Waterschap Groot Salland.

Er is een onverhard wandelpad aangelegd, het bestaande ‘ kerkpad’ is verhard en een pad is aangelegd naar zorginstelling

Voor de waterbeheersing zijn twee percelen ingericht als waterberging. Dit is Noodzakelijk omdat er steeds vaker veel regen valt in een korte tijd en er lange perioden zijn met droogte. Dit betekent dat in het werkgebied van Groot Salland meer ruimte voor water nodig is. Daarbij komt dat het huidige watersysteem aangepast moet worden, smalle diepe watergangen die het water te snel afvoeren, moeten veranderen in brede ondiepe watergangen die het water beter vast kunnen houden. Hier werkt het waterschap al een aantal jaren aan en zal hier nog decennia aan blijven werken.

Een deel van de Zandwetering is hier voorzien van natuurvriendelijke oevers en een vistrap. De vis kan nu door de vistrap de stuw passeren en stroomopwaarts op zoek gaan naar een goed leef- en voortplantingsgebied. Naast vissoorten zoals baars, voorns en brasems maken ook zeldzamere soorten als paling en winde gebruik van deze vistrap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.