flexibel voeren voor kankerbestrijding

De nieuwe vleesvarkensstal van de familie Rientjes uit Raalte is geopend. Over de plannen kun je alles lezen in een eerder bericht. De opening werd overdag gevierd met een symposium over ‘Flexibel voeren’. For Farmers, de Coöperatieve mengvoederfabrikant uit Oost-Nederland, heeft hierdoor ook even stilgestaan bij de ontwikkeling van het voeren van droge enkelvoudige grondstoffen. Waar liggen de kansen en bedreigingen en wat is de invloed van de markt?

‘s Avonds was er voor familie, buren en bekenden de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de stal en bij de uitgebreide voerinstallatie. Deze installatie biedt ook de mogelijkheid om zelf granen en maïs uit de regio te ontvangen en op te slaan. De stal voldoet aan de maatlat duurzame veehouderij, er is extra aandacht voor dierwelzijn en is voorzien van zonnepanelen. Verder is de stal voorzien van een biologisch gecombineerd luchtwassysteem om de uitgaande lucht te zuiveren.

De hele dag was er ook de mogelijkheid om geld te doneren aan het BigChallenge team ‘varkenshouderij tegen kanker’ hierbij is er mooi bedrag van 1284,80 euro opgehaald. Al het geld gaat naar de actie Alpe d’HuZes voor de strijd tegen kanker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.