fietsvitaal trekt 250 sallandse senioren

Zo’n 250 Sallandse senioren namen afgelopen zondag deel aan Fietsvitaal. Zorggroep Raalte wilde tijdens dit evenement fitte zestigplussers ontmoeten en toekomstbeelden uitwisselen over ouder worden in Salland. Daarnaast werd vooral een leuke dag aangeboden met traktaties onderweg en gezelligheid op de verschillende locaties in de regio. Fietsvitaal blijkt een succesformule, dat vervolg krijgt op de website staging2.detoekomstnaarnu.nl en ook volgend jaar weer zal plaatsvinden.

Al om 9.00 uur ’s ochtends meldde zich een groot aantal enthousiaste fietsers om te starten met de 50-kilometer tocht. Er waren tevens twee 25-kilometer routes uitgezet. Elke route kwam langs de woonzorghuizen van Zorggroep Raalte, waar de fietsers werden ontvangen door medewerkers, getrakteerd op wat lekkers te eten of te drinken en konden deelnemen aan leuke activiteiten. Ook behoorde een rondleiding door de woonzorghuizen tot de mogelijkheden, hiervan werd de hele dag door veelvuldig gebruik werd gemaakt.

In Lemelerveld was een tussenstop in Kulturhus De Mozaïek, waar een presentatie werd gegeven over het in aanbouw zijnde nieuwe woonzorghuis. Ook in Raalte-Noord, plan Schuilenburg, werden bouwtekeningen en plannen gepresenteerd van het toekomstige woonzorgcentrum, dit in samenwerking met Salland Wonen en De Parabool .

Tot een uur of vier ’s middags bleef het overal gezellig druk. Fietsers reageerden positief evenals Raalter wethouder Roger de Groot, die onderweg fruit uitdeelde en vanuit het project ‘Raalte gezond’ flesjes water beschikbaar stelde.

Fietsvitaal was bedoeld om de dialoog op gang te brengen over hoe de zorg voor ouderen in de toekomst eruit moet zien. Deze dialoog krijgt een vervolg in een film waarvoor fietsers onderweg zijn geïnterviewd. Zorggroep Raalte zal deze film onder meer inzetten tijdens presentaties aan bijvoorbeeld belangenverenigingen voor ouderen in de regio en tonen op de website staging2.detoekomstnaarnu.nl. Deze site wil Zorggroep Raalte laten uitgroeien tot een levendige virtuele ontmoetingsplaats waar de toekomst van ouderenzorg centraal staat.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.