extra verhoging ozb voorlopig van de baan

Het idee om de Onroerend Zaak Belasting in Raalte in de komende jaren te verhogen, is donderdag keihard afgeschoten door de gemeenteraad. Het collegevoorstel om de OZB in de komende jaren extra te verhogen, dus naast de reeds aangekondigde verhoging van 5%, vond nul steun in de gemeenteraad.

Geen enkele partij stemde voor de aanname van dit voorstel, sterker nog, het idee van de coalitiepartijen CDA en GB om het voorstel te schrappen, kreeg bijval van de voltallige raad.

Ivo Leijten van de PvdA verweet wethouder De Groot dat hij geen idee had waar hij mee bezig was. “U zegt dat u met 12% verhoogt, maar feitelijk is dat bijna 30%. Ik vond het ronduit slecht van een wethouder financiën dat u dat niet inziet,” spuwde Leijten. “U zegt dat de OZB in 2015 voor een gemiddeld huishouden met 38 euro omhoog gaat, dat is 62 euro.” De Groot vertelde na beraad dat ze allebei een punt hadden. “Ik heb de trendverhoging er niet in berekend, u gebruikt een andere systematiek,” verweerde De Groot zich.

Achteraf een discussie om niks, want het voornemen is voorlopig naar de prullenbak verwezen. Het college moet van de raad eerst met concrete plannen komen, om dit goed te keuren. Het college stelde het extra geld nodig te hebben voor de bouw van de nieuwe scholen (CCS, Ieme en meer). De eerstvolgende keer dat de OZB weer ter sprake komt is tijdens de behandeling van de begroting in november van dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.