duurzaam heino wil subsidie zonnepanelen

De Stichting Duurzaam Heino houdt op woensdag 6 juli een informatieavond over de collectieve aanschaf van zonnepanelen. De onlangs opgerichte Stichting Duurzaam Heino gaat samen optrekken met naburige dorpen om een gooi te doen naar provinciale subsidie voor collectieve aanschaf van zonnepanelen. De provincie Overijssel biedt de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een subsidie van 35% op de aanschaf van de panelen en overige materiaalkosten.

Omdat de provincie per deelnemend project uitgaat van een gebied met een straal van maximaal 6 kilometer, kunnen de dorpen in noordwest Salland gaan samenwerken bij de subsidieaanvraag en de aankoop van de panelen. Het initiatief is gestart in Herxen en Windesheim en omvat globaal het gebied dat loopt van Wijhe tot Zwolle-Zuid en Heino. Lokale groepen kunnen tot 1 september plannen voor de subsidie indienen.

Door de samenwerking van de dorpen in het gebied kan bovendien een aantrekkelijke korting worden verkregen door de aankoop van een grotere hoeveelheid panelen. Het is de bedoeling in Heino zoveel mogelijk huishoudens te vinden die panelen willen aanschaffen en plaatsen zodat een beroep op de provinciale subsidie mogelijk wordt. Daarvoor geldt een minimum aantal van 25 deelnemende huishoudens die gezamenlijk garant staan voor opwekking van een bepaalde hoeveelheid zonnestroom per jaar.

De eigenaren profiteren meteen van de opgewekte stroom en het overschot gaat naar het energienet wat aan het einde van het jaar een lagere energierekening betekent. Ondanks de lagere prijzen voor zonnepanelen en de subsidie is de aanschaf van panelen een aardige investering. Verschillende gemeenten, waaronder de gemeente Raalte, bieden daarom de mogelijkheid voor een Duurzaamheidslening voor particulieren met een zeer lage rente. Daardoor wordt de aanschaf van de zonnepanelen extra aantrekkelijk en zakt de terugverdientijd naar verwachting tot ruim onder de 10 jaar.

Op woensdagavond houdt Duurzaam Heino daarom een informatieavond voor Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis en omgeving. Deskundige Ferdi Hummelink (Independent Solar Systems) zal een presentatie geven. Daarbij komen alle technische details aan de orde en kunnen vragen over individuele situaties worden gesteld. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in Heino bij Restaurant Oortwijn (Ridderzaal). Canadastraat 9.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.