doe mee met stoppelhaene kinderoptocht

Dit jaar bestaat Stöppelhaene zestig jaar en daarmee pakt de organisatie flink uit, zo ook met de kinderoptocht. Vraag nu je familie, buren, vrienden en vriendinnen, je klas, of je team om mee te doen aan de optocht. Het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Met een beetje creativiteit, wat knip- en plakwerk, een flink dosis humor en veel enthousiasme kun je hele leuke dingen maken. Je kunt meedoen met een versierde fiets, step, kar en skelter, maar ook ‘zomaar’ leuk verkleed en versierd. Het is het mooiste als de aankleding of versiering iets met de Stöppelhaene of het boerenleven te maken heeft.

Als je voor de eerste keer meedoet aan de optocht dan kan je eerst oegenen met een starterpakket. Deze kun je kopen tijdens de Roggemaaiersdag op 23 juli en op de Stöppelhaene informatiemarkt. Een pakket kost 2,00 euro en bestaat uit verschillende zaden, lijm, een kwastje en een plankje waarop een haan is getekend. De versierde haan kun je ook weer gebruiken voor de optocht.

Als je ideeën op wilt doen dan is er een speciale informatiemarkt in de Plaskerkvan 10:00 – 16:00 uur op 13 augustus voor informatie, adviezen, ideeën en inspiratie. Je kunt foto’s en voorbeelden bekijken, zelf oefenen met plakken en spelletjes spelen. Daarnaast kun je ook advies vragen aan mensen die al jarenlang ervaring hebben met versieren en plakken.

Opgeven voor de optocht het liefst via de website, maar het kan ook tijdens deze informatiemarkt. Bij opgave krijg je van de commissie een bakje met lijm en een bon voor een garve cadeau. Dan kan je op 25 augustus meedoen met de Stöppelhaene kinderoptocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.