de scheg plaatst grootste overkapping

Sport en belevingscentrum De Scheg is druk bezig met verbouwen. De meest opvallende verbouwing is het overkappen van de kunstijsbaan door middel van het plaatsen van de grootste membraanconstuctie van de Benelux. Het dak zou op 6 juli al omhoog getakeld worden, maar omdat er te veel wind stond is dit afgeblazen. De volgende poging is op 11 juli.

Het dak is gemaakt van een hoge kwaliteit stof die heel erg sterk en waterdicht is. Het is ook bestand tegen stormen en andere slechte weersomstandigheden. De stoffen overkapping is in deze grootte uniek in de wereld. De overspanning is namelijk 6.000 vierkante meter groot. Onder de overspanning komt een educatieve winterspeelplaats met tal van attracties.

Door de gunstige constructie van het bestaande gebouw is het mogelijk om dit stoffen dak zo groot te maken. Begin oktober moet alles klaar zijn voor de opening van het nieuwe schaatsseizoen. Tot dan moet er echter nog hard worden gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen.

Eind september is de hele verbouwing van De Scheg klaar en is er nog tijd voor een grote schoonmaak. Op 7 en 8 oktober is de grande opening.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.