de pompedoers vieren 10 jarig jubileum

Jan Hageman was in augustus 2001 de initiatiefnemer bij de oprichting van gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino. In datzelfde jaar verzorgden De Pompedoers al meteen hun allereerste optreden tijdens De Pompdagen. Dat was best gewaagd.

Er werd destijds begonnen met zo’n 20 zangers en twee muzikanten. Inmiddels is het gezelligheidskoor uitgegroeid tot ruim 25 zangers en drie muzikanten. Diverse zangers zingen ook bij Heino’s Mannenkoor, RK Kerkkoor en het Gregoriaans Koor.

Het repertoire is afwisselend, want het is geen shanty- of zeemanskoor, maar een gezelligheidskoor. Van oudhollands, meezingers, populair nederlands, bekend buitenlands, streekliederen, zeemansliedjes tot kerstrepertoire. Van Willy Alberti tot Jan Smit en Frans Bauer. Om het geheel nóg aantrekkelijker te maken zijn er leuke acts en prima solo’s.

Tegenwoordig zorgt het gezelligheidskoor ook voor sfeer en gezelligheid op campings, braderieën, personeelsfeesten, jubilea, verjaardagen, bruiloften, festivals, in hotels en natuurlijk tijdens kerstvieringen. In het buitenland weet men De Pompedoers ook al jaren te vinden. Zo werd er op toernee gegaan naar Letland, Canada, Duitsland en zelfs twee keer naar Spanje.

Per jaar moeten De Pompedoers 50 keer aan de bak in heel Nederland, maar vooral in de zeer wijde omgeving van Heino.

De befaamde Heinose Pompdagen vieren in augustus de 25e editie. Gezelligheidskoor De Pompedoers het 10-jarig jubileum. Mooier kan het bijna niet. In Heino kan je De Pompedoers in de maand augustus niet missen. 14 augustus Landgoed Old Heino, 20 augustus 11.00 uur tijdens de traditionele Broodmaaltijd. Ook op 20 augustus Korenfestival De Maalderij vanaf 14.00 uur.

Om dit jubileumjaar voor De Pompedoers helemáál mooi te maken, is er 16 september een verrassingsfeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.