danny de boer 2 keer op podium

Het Serco Racingteam reed afgelopen weekend een dubbele race op het circuit van Oschersleben. Danny de Boer zette op een kletsnatte baan in twee spannende races een prima prestatie neer waarbij hij op de tweede en derde plek eindigde.

In de eerste kwalificatie pakt Danny de voorlopige pole positie, waarna in de tweede kwalificatie niemand zijn tijd verbeterde door de kletsnatte baan. Hierdoor mag de Serco coureur en regerend kampioen in beide wedstrijden vanaf de eerste startplek vertrekken.

Bij de eerste race is Danny in gevecht op plek twee met Vos om de koppositie. In de laatste ronde komt Danny voorbij aan Vos waarna Vos toch weer terug weet te slaan door Danny uit de slipstream op de finishlijn met 0.033 seconde te kloppen. Schouten wordt derde op meer dan een halve minuut achterstand.

Bij de tweede race zijn Danny en Vos weer als eerste weg waarna Burns in de zesde ronde beide coureurs passeert en de koppositie overneemt. Niet veel later gaat Danny aan Vos voorbij om te proberen het gaatje richting Burns te dichten. In de laatste ronde moet Danny van zijn lijn af door een achterblijver. Vos kan hier net iets voordeel uithalen en verwijst Danny hierbij naar de derde plek. Danny: “Ik was super blij met mijn eerste pole van dit jaar! De Ten Kate Honda en de Dunlop banden waren fantastisch goed. Het waren beide spannende en goede wedstrijden onder moeilijke omstandigheden”.

De volgende race is tijdens de Gamma Racing Day op 7 augustus op het circuit van Assen. Dit gratis toegankelijke gecombineerde auto-en motorsportevenement is de moeite waard voor een leuk dagje uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.